Kişiyi sinirli, kızgın, yorgun, şaşkın, mutsuz veya mutlu gösteren kaş şeklidir. Bu yüzden kadınlar makyaj yaparken kaşlarına ve göz kapaklarına daha fazla özen gösterebilmektedirler. Her ne kadar farkında olmasak da kaşlar yüzümüzdeki en önemli yapılardan biridir. Yüzün anlamını ve ifadesini kaş şekli de belirler.
Kaş şeklinin bozukluğu genetik veya sonradan olabilir. Kişinin kaşı doğuştan seyrek veya kalın olabilir. Kaşların dış kısmı genetik olarak düşük olabilirken yaşlanmaya bağlı olarak da düşebilir. Tümör gibi hastalıklar, yanık, kazalar gibi durumlara bağlı olarak kaş şekli bozulmuş veya tamamen dökülmüş de olabilir.
Genç ve orta yaş grubu hastalarda kaş kaldırma estetiği tek başına yeterli olabilirken, ilerleyen yaşlarda buna göz kapağı estetiği, alın ve şakak germe de eklenebilmektedir. Yaşlanmayla beraber gevşeyen kaş dokusu yer çekiminin etkisiyle sarkar ve üst göz kapağının şeklini bozabilir.
Kaş estetiği, her yüz yapısına göre kişiye özel planlanmalıdır. Kaşın rengi ve kalınlığı yüz ile uyumlu olmalıdır. Çünkü sadece kaşı kaldırmak yetmez. Cilt ve saç ile uyumsuz bir kaş estetik görünmez. Kaşa tam bir bütün gözüyle bakmak gerekir. Açısı, kenarı, rengi, sıklığı, kalınlığı, uzunluğu, kalkıklığı iyi planlanmalı ve çok önemlidir.
Kaş estetiği için tercih edilecek yöntemi, kaşın durumu, hastanın beklentisi, deformasyonun boyutu, nedeni ve hastanın yaşı belirler. Ameliyat yöntemleri arasında, iple askı yöntemi ile, Medikal uygulamalardan botoks ile kaş kaldırma, kaş kontürü, kaş ekimi, dolgu ile kaş estetiği gerçekleştirilmektedir.